Ravago Group Greece – Nikos Adrianopoulos

Ravago Group Greece

Villa Kalo Livadi Mykonos
August 30, 2018

Ravago Group Greece

Concept Design, Interiors, Lighting Design in Selected Areas

Δημιουργία του concept των νέων γραφειακών χώρων της Εταιρείας Ravago Group Greece. Οι χώροι αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα.

Στόχος ήταν η δημιουργία σύγχρονων, θεματικών και πρότυπων γραφειακών χώρων που να ανταποκρίνονται στο προφίλ της εταιρείας. Open plan σχεδιασμός στο μεγαλύτερο τμήμα τους, με έμφαση στην αισθητική, την λειτουργικότητα την οπτική και ακουστική άνεση.

Τα γραφεία των τριών country managers διακρίνονται από την αισθητική του καθενός αποτυπωμένη σε αυτά καθώς και το ιδιαίτερο meeting room του τρίτου επιπέδου. Οι θεματικές ενότητες που χαρακτηρίζουν ξεχωριστά κάθε επίπεδο έχουν δημιουργηθεί για να προσδιορίσουν τους διαφορετικούς χρήστες.

Meeting rooms που διαθέτουν κατάλληλο φωτισμό, ηχοαπορρόφηση ,κρυφά whiteboard και αποθηκευτικούς χώρους συνθέτουν τις αίθουσες. Επιπλέον στοιχείο που τις χαρακτηρίζει είναι οι επενδεδυμένες με ηχοαπορροφητικό υλικό κρυστάλλινες επιφάνειες που τις οριοθετούν. Γίνονται το σημείο αναφοράς σε κάθε επίπεδο λόγω της διαφορετικής θεματικής τους.

Ο χώρος της εισόδου, της υποδοχής και του διαδρόμου χαρακτηρίζονται από τρία βασικά στοιχεία. Συνθετικό, γραμμικό , πολύχρωμο δάπεδο, φωτεινή οροφή αποτελούμενη από χαρτί το οποίο με τον τρόπο τοποθέτησης του ενοποιεί τον χώρο. Ένα ακόμα στοιχείο που ολοκληρώνει τους χώρους αυτούς είναι η μεμβράνη που έχει τοποθετηθεί στις κρυστάλλινες επιφάνειες των Training rooms η οποία δημιουργεί εναλλαγή χρωμάτων καθώς κάποιος διασχίζει τον διάδρομο. Πρόσθετο στοιχείο που καθορίζει τον διάδρομο και τον χώρο της reception είναι η ενσωμάτωση της μελέτης φωτισμού στον σχεδιασμό με τα γραμμικά φωτιστικά σε διαφορετικά μήκη σε συνδυασμό με τον fume καθρέπτη να αναδεικνύουν τον χώρο εισόδου και της reception.

Στον χώρο του εστιατορίου οι υφές , τα υλικά, τα χρώματα , οι εμφανείς ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης και οι custom made κατασκευές καθιστούν τον χώρο αυτό ιδιαίτερο αλλά και φιλικό προς τους χρήστες.